Zdravie nie je náhoda

Zdravie nie je náhoda. Je to pre vás opovážlivé tvrdenie!? Znamená to, že choroba je predvídateľná? Pozrime sa na to spolu.

Väčšina z nás si myslí toto: „ Uf, dostal som chrípku! Dostal som to od niekoho. Však aj hlásili, že je epidémia.“ Máme pocit, že choroby sa nám dejú bez nášho pričinenia. Na vine je počasie, studený nápoj, infekcia. Všetko okolo nás, len nie my. Ale ako je možné, že keď je tá epidémia, môj muž je zdravý, moja suseda je zdravá, môj lekár je zdravý?!

Áno, je to o vašej obranyschopnosti. Imunita je tá najdôležitejšia vec, aby ste neochoreli. Jednoducho povedané, je dôležité to, čo sa vám deje vo vnútri tela. Nie čo sa deje mimo vášho tela.

Ako je možné, že ochoriete napriek tomu, že zdravo jete, dodržiavate pitný režim, dopĺňate vitamíny, cvičíte?! Kde je pes zakopaný?

VY nie ste totiž len hmotnou schránkou, ktorá vás nosí v tomto materiálnom svete. Stav zdravia ovplyvňuje aj vaše psychické a emočné nastavenie. Väčšina ľudí je permanentne v strese, bez toho, aby si to uvedomovali. Inak povedané, váš organizmus nie je v prirodzenej rovnováhe.

Ja som si vždy myslela, že je len nejaké percento ľudí, ktorí dostali do vienka pevné zdravie. A preto nebývajú chorí. A ja k ním nepatrím. Od detstva som trpela angínami, zápalom priedušiek, nádchou. Choroby mi prebiehali bez zvýšenej teploty. Mala som veľa zubných kazov. Chrípky ma taktiež neobchádzali. Bola som liečená opakovane antibiotikami. Čaje, teplo, pokoj mi už nestačili na vyliečenie. A prečo? Pretože chémia mi potlačila do ústrania moju imunitu tak, že telu už nestačili len podporné prostriedky na to, aby sa vyliečilo. Telo už nereagovalo ani tvorbou zvýšenej teploty, aby sa popasovalo s vírusom či baktériou. Na bolesť mi zaberali už len analgetiká a antipyretiká.

 

DETSKÁ IMUNITA

12033735 972058489524908 1882177989 nNaším deťom dávame antipyretiká od malička. Napríklad panadol či paralen. Má bolesť? Paralen. Má horúčku? Paralen. Je nepokojné? Paralen. Bez nášho zamyslenia dávame tieto lieky bábätkám. Veď pediater i lekárnik povedal, že to môžu. A my sme spokojní, lebo dieťatku sa viditeľne polepší zdravotný stav.

Pediater na poradni nám prízvukuje, aké sú dôležité prvé roky nášho dieťaťa pre tvorbu jeho imunity. Robí sa osveta o kojení, o zdravých prvých príkrmoch, o pobyte na čerstvom vzduchu. Skrátka ako udržať dieťatko zdravé teraz a aj v budúcnosti.

Ja viem, že mamičky na to veľmi dbajú. Denne kočíkujú, nekŕmia deti sladkosťami, používajú najlepšiu kozmetiku. Dávajú pozor, aby sa dieťatko neprehrialo, alebo aby neprechladlo. Dieťatko chovajú ako v bavlnke.

Ja sa však pýtam: „Kde je medzi týmito vecami liečba ochorenia vášho dieťatka???“ Ako je možné, že práve v stave, keď dieťa je oslabené chorobou, oslabíme jeho obranyschopnosť ešte viac, a to chemickými liekmi?!

Ja viem prečo. Pretože nemáme na výber. Presnejšie, nemali sme na výber.

Napríklad, keď dieťa má zápal stredného uška s horúčkami, pediater urobí všetko preto, aby mu pomohol. Použije na to všetky svoje dostupné prostriedky. Z vlastnej skúsenosti viem, že to končí antibiotikami, probiotikami a panadolom. A tu presne začína kolotoč chorôb, ktoré sme nevedome predurčili pre svoje dieťa. Znížením jeho obranyschopnosti.

A keď hovorím, že máte na výber, je jasné, že hovorím o homeopatickom liečení. Aj tak závažný zápal s vysokou horúčkou homeopatické lieky zvládnu! Homeopatiká pomáhajú organizmu dostať sa späť do rovnováhy. Neznižujú imunitu a nemajú žiadne vedľajšie nežiaduce účinky. Jednoducho človek opäť nadobúda prirodzený stav zdravia.

Zdravie naozaj nie je náhoda. To čo zasejeme v detskom veku, budeme žať v dospelosti.

S láskou

Homeopatka Katka

tel

facebook

 

 

multisport logo2