Rôzne

Homeopatikum proti korone

korona1

Určite viete, že Arsenicum album je liekom č. 1 pri už liečbe vírusového ochorenia Corona. A však väčšiu časť slovákov aktuálne netrápi priamo vírus ale úzkosť. Úzkosť, ktorú podporujú média a sociálne siete. A táto davová psychóza ovplyvňuje každého z nás, či už si to uvedomujeme alebo nie. 

Čítať ďalej: Homeopatikum proti korone

Kde sa berie hnev v žene?

Kde sa berie hnev v žene? Môže zaň muž!

zena voda ohen1a

Prečo? Hneď vám to vysvetlím.

Mávala som pocit, že hnev a nespokojnosť v mojom vnútri boli odjakživa. Nemohla som ho ovládnuť. Hocijako som sa snažila. :( Ten iritujúci pocit hlboko vo mne sa stále vracal. Samonasierací pud pred menzesom bol ako oheň. Oheň vo mne. A zapalova som ním aj moje okolie. Nevedela som ho uhasiť. Bolo to nemožné!!! Hnevala som sa na muža, na deti, na seba. Na všetko!

Čítať ďalej: Kde sa berie hnev v žene?

Jogou za zdravé obličky a proti strachu

Pyoga 1568023 640ôsobnosť jogy na zdravie obličiek a proti strachu je daná prehnutou chrbticou dozadu. Zaujímavé, však? Joga je typická práve záklonovými pozíciami ako napr. kobra (bhudžangásana), luk (dhanurásana), mostík s oporou (setubandhásana). 

Každá takáto pozícia, kedy sa človek prehne v krížoch (lumbal), spôsobuje značný tlak na spodnú časť hrudnej chrbtici (dorsal), kde sa nachádzajú obličky, nadobličky.

Čítať ďalej: Jogou za zdravé obličky a proti strachu

Posilnenie panvového dna

yoga 1313114 640Pre posilnenie panvového dna okrem cvikov má joga MUDRY a BANDHY.

MUDRY pôsobia na nervy, nervové uzly, čo zosilňuje účinok ostatných cvičení. Môže ísť o gestá rúk, SŤAHY časti tela alebo samotné pozície ako napríklad symbol jogy (joga mudrá).

BANDHY sú techniky na uzatváranie telových dutín. Menia sa nimi vnútorné tlakové pomeru, čo pôsobí na nervové pletence, nervové zakončenia a nervové dráhy, z ktorých sa impulzy dostávajú do mozgu, prípadne po dráhach (nádí) k rozličným orgánom. Podobne ako mudry ide o techniky, ktoré podporia a znásobia jednotlivé cviky. Pomocou bandhy začnete cítiť pránickú aktivitu. Sú tri. Pre posilnenie panvového dna nás zaujíma len jedna.

Sťahy konečníka – Ašvini mudrá

Najskôr v ľahu s pokrčenými kolenami,

Čítať ďalej: Posilnenie panvového dna 

Choroba predvídateľná

Je choroba predvídateľná??? Hhhhhm?!?!

Vy mi poviete: „Ja mám dobrú imunitu! Nebral som a neberiem žiadne chemické lieky. Zdravo sa stravujem, mám dostatok tekutín, každý deň sa hýbem na čerstvom vzduchu a nestresujem. Ako je možné, že som aj tak ochorel???“

Ako tú chorobu predvídať? Ako sa jej vyhnúť?

Ja mám pocit, že chorobu predvídať vieme skoro všetci. Však denne bez vedomého uváženia používame vety:                 

finger 924109 640

Obleč sa, lebo prechladneš!                         

Nechoď tam, lebo sa niečo stane!

Čítať ďalej: Choroba predvídateľná

tel

facebook

 

 

multisport logo2