Viete, prečo vás bolí hrdlo?

13876499 1736415133277633 7624706767969971729 nPREČO BOLÍ HRDLO?
Stretla som známu a tá na mňa z fleku: „Bolí ma hrdlo! Nechcela som sa pohádať s rodinou!“
Čooooooo????!!!!!
Tak by som reagovala asi pred pár rokmi. Nechápala by som, o čom to točí!
Teraz som ju pochopila hneď. Je fajn sa porozprávať s človekom, ktorý je na rovnakej vlnovej dĺžke. :)

VYSVETLÍM TO! Ak viete, že ste neprechladli, nepili ľadový nápoj a rozmýšľate, prečo vás to hrdlo zasa bolí, SKÚSTE SA NA TO POZRIEŤ INAK.

Totižto každá choroba nám dáva signál, že niečo máme urobiť inak vo svojom živote. Ak máme nesprávne reakcie hlboko v sebe vtisnuté a robíme ich automaticky zo zvyku, ochorenie sa nám môže stať chronickým. Tak sa stáva, že vás bolí hrdlo akosi často, prípadne vzniká vážnejšie ochorenie hrdla ako napr.angína, laryngitída.

TAK AKO PREDÍSŤ BOLESTI HRDLA?
Ak vás niečo/niekto nahneval, jednoducho si to uvedomte a povedzte si to: „Ten ma ale vytočil!“ Stačí si emóciu uvedomiť, nechať ju prejsť sebou. Alebo keď máte na to gule, môžete to dotyčnému povedať. VYJADRITE SVOJ NÁZOR! Nemusíte zrovna po ňom kričať. Aj nepríjemné veci sa dajú povedať v kľude.

Aj mojím deťom hovorím, keď ich začne škriabať v hrdle: „Prosím ťa, čo ťa trápi? Povedz to, čo/kto ťa nahneval! Daj to von zo seba!“

A ČO KEĎ UŽ ŠKRIABE V HRDLE?
Ako prvú pomoc vyskúšajte kloktať šalviu alebo morskú soľ. Pite ananásovú šťavu. Tá obsahuje liečivý enzým bromelain, ktorý blahodárne pôsobí na hrdlo. Zvýšte Vitamín C na 3x 1000 mg denne. Vynechajte mäso a mliečne výrobky.

A porozmýšľajte, či včera - dnes ste si povedali svoj názor.

A asi čakáte aj homeopatiká na škriabanie v krku. Tak môžem vám odporučiť homeopatický komplex HOMEOGENE 9, ktorý kúpite v každej lekárni. Takáto slabučká nepríjemná bolesť v hrdle bez horúčky väčšinou nemá jasný obraz pre klasickú homeopatickú liečbu. Dá sa zvládnuť homeokomplexom či babskými receptami.

Prajem Vám ASERTIVITU!

Katka

tel

facebook

 

 

multisport logo2