Čisté dutiny

allergy 18656 640 1V mesiacoch november a december mnoho ľudí trápia ťažkosti s dýchacími cestami. Patria k nim aj prínosové dutiny.

Bolestivý zápal vám mohol vzniknúť po dlhšej nádche. Prípadne ste vonku poriadne prechladli. Alebo ste už dlho doma a máte alergiu na konkrétnu osobu. Zväčša ide o niekoho blízkeho. Ak je váš prípad ten posledný, skúste toto:

Do hrnca dajte vodu s harmančekom alebo morskou soľou. Uterák si dajte na hlavu a hlboko dýchajte nad vriacim hrncom. Robte to 5x denne. A hovorte si pri tom v duchu: Napĺňa ma pokoj a harmónia. :)

 

 Okrem tepla, teplých čajíkov a naparovania pomáha aj homeopatia. Vyberám zopár homeopatík.

KALIUM BICHROMICUM 30CH  -keď je hlien hustý, žltý alebo žltozelený. Je ho ťažké vysmrkať. Človek rozpráva nosom, pociťuje plnosť u koreňa nosa.

MERCURIUS 30CH – bolí čelo, najviac v noci. Hlien je tekutý, zelenkavý, zapáchajúci. Je to vhodné homeopatikum, keď skoro každé nachladnutie končí zápalom dutín. Zápach ide aj z úst. Slinenie.

BELLADONNA 30CH– obvykle pre bolestivé horné dutiny najmä vpravo. Výrazná červeň do tváre. Horúčka. Náhly nástup ochorenia. Predklon zhoršuje bolesti.

CAUSTICUM 30CH – upchatý nos a výtok do nosohltanu. Neustále dráždenie na sliznici s túžbou prečisťovať si hrdlo. Odkašliavanie, chrapot. Lepšie sa dýcha v daždivom vlhkom počasí.

HEPAR SULFUR 30CH – extrémne bolesti, výtok aj z nosa aj do nosohltana. Hlava musí byť prikrytá v teple. Chlad veľmi zhoršuje.

KALIUM SULFURICUM 30CH– výrazne upchatý nos, hustý a lepivý žltý hlien, chrápanie, v teplej miestnosti sa stav zlepšuje

SILICEA 30CH – veľmi dlhodobý zápal dutin, hnisavý výtok do nosohltana, bolesti najmä čela, zimomrivosť a zhoršenie v studenom počasí, zápal dutín spojený so závratmi

SULFUR 30CH– hustý žltý výtok s prímesou krvi alebo upchatý nos s bolestivými chrastami v nose, taktiež polypy alebo vredy v nose, celkové zlepšenie na čerstvom vzduchu

THUJA 30CH – hustý, čistý alebo zelenkavý výtok do nosohltana, upchatý nos, bolesti viac vľavo, zhoršenie v studenom vlhkom počasí, bolesti  môžu byť v čele alebo v zuboch

 

Ak sa vám zápal dutín častokrát opakuje, pomôže vám konštitučný homeopatický liek. Navštívte klasického homeopata. A môžem vrelo odporučiť aj nosovú sprchu!!! 

 

tel

facebook

 

 

multisport logo2