Prečo je moje dieťa choré?

V minulosti som sa nezamýšľala, prečo je moje dieťa choré. Presnejšie povedané, prečo je ZASE choré?! Proste prechladlo alebo niečo nachytalo. 

Dnes je tomu 5 rokov, čo moja dcéra nemala ani raz Paralen, Penbene, Trifet, Aerius, Pamycon, Penicilin, Fenistil, Nasivin, Dithiaden, Mucosolvan atď.

girl 504315 640

Nebolo to však vždy tak. Keď mala 6 mesiacov, mala prvýkrát zápal stredného ucha. Odvtedy sa jej toto ochorenie stále vracalo. Antibiotiká mávala v priemere 2-krát za rok. Bolesti uška, nádcha, kašeľ. Stále dokola. S nástupom do škôlky to bolo ešte horšie. 2 týždne bola v škôlke, potom 1 týždeň doma. Pravidelne sme si zvykli sedávať u pediatra, ORL, alergológa. Dokonca som musela s ňou ísť gynekologičke kvôli výtoku. To mala len 3 roky. Strašné!!! Dnes viem, že to mala z antibiotík. Vlastne za všetkým bola chémia. Imunitu mala totálne zdevastovanú.

A čo sa stalo, že dnes už neberie žiadne chemické lieky? Keď mala znova otitis media, vyskúšali sme homeopatickú liečbu. A hľa, zázrak! Dieťa bolo zdravé. Žiadne bolesti, žiadny sopel. Dobre spinkalo a bolo čulé. Takto sme to zvládli!

A to, že posledných 5 rokov nemala antibiotiká, neznamená, že nebýva chorá. Jasné, že býva občas chorá!!! Mala 

chamomile 829220 640

zapálené hrdlo, mala bolesti brucha. Aj dnes sa posťažuje na upchatý nos a nádchu.
No vždy jej vyberám z liekov na prírodnej báze. Či sú to homeopatiká alebo len bylinky. A stačí to! Jej imunita je vo skvelej forme. A to vďaka tomu, že za tých 5 rokov dozadu nikdy nemala antibiotiká. Ani pri angíne.

Keď ako 6 mesačná mala prvýkrát zápal stredného ucha s vysokou horúčkou, myslela som si, že prechladla. Asi jej nafúkalo do uška, či čo?! Dnes viem, že dieťa neochorie len vtedy, keď prechladne. Za chorobou môže byť viac. Choroba nám dáva informáciu, že niečo nie je v poriadku v našom živote. Treba spozornieť hlavne vtedy, keď sa choroba začne opakovať.

 

6 dôvodov, prečo moje dieťa ochorie

1. dôvodom je „obyčajné“ prechladnutie. Môže to byť i prehriatie. Dieťa ochorie, keď je vystavené extrémnemu počasiu ako napríklad vetrisko, horúce slnko. Taktiež môže ochorieť pri veľkých teplotných zmenách, napríklad počas horúceho dňa držíme dieťa v klimatizovanom priestore.

2. dôvodom, prečo dieťa ochorie, je znížená obranyschopnosť dieťaťa. Jednoducho povedané, nachytá čokoľvek od čohokoľvek. Čo spôsobuje, že má dieťa zníženú imunitu? Chémia. Chémia v strave, vo vode, v liekoch, v drogérii. Najmä antibiotiká ničia črevnú mikroflóru hrubého čreva. Pre správnu funkciu obranyschopnosti organizmu je dôležité udržať črevnú mikroflóru v rovnováhe. Preto s antibiotikami dostávate aj probiotiká. Ale to nestačí! Po jednej antibiotickej liečbe sa rovnováha baktérií v hrubom čreve dáva do normálu ROKY.

teddy 242878 640

3. dôvodom je reakcia na vakcíny. Vakcína okrem antigénu obsahuje ortuť a hliník. To sú látky, ktoré pôsobia v organizme dieťatka a jeho obranyschopnosť pracuje proti nim na plné obrátky. Tak vznikajú poškodenia imunitné alebo nervové. Pod imunitné poškodenia spadajú alergie, chronické soplíky, zahlienenosť, chronická zápcha. Pod nervové poškodenia patrí nevysvetliteľný rev dieťaťa, nespavosť, nepokoj, hyperaktivita, zastavenie vývinu dieťaťa ako napríklad pretáčanie, rozprávanie, ďalej spomalené zúbkovanie, autistické črty, autizmus.

Príklad: dieťa začalo byť po očkovaní stále sopľavé. Ako je to možné? Imunita je v poriadku. Lenže jeho obranyschopnosť bráni organizmus proti ortuti a hliníku. A keď sa objaví nejaký streptokok na nosnej sliznici, imunita nevládze si to s ním vybaviť, pretože bojuje inde. Telo je múdre. Vyberie si ochraňovať životne dôležité orgány (srdce, pečeň, obličky). 

4. dôvodom je jednoducho povedané „zdravá“ choroba. To je ochorenie prejavujúce sa len vysokou horúčkou. Trvá zväčša 1 – 3 dni. Takéto ochorenie je dôležité pre vývoj dieťaťa. Organizmus si vytvára imunitnú pamäť. Po takej chorobe dieťatko vždy o čosi vie viac. Napríklad rozviaže sa mu jazýček, začne sedieť, loziť a pod.

5. dôvodom je reakcia dieťaťa na životné udalosti v jeho živote. Napríklad nástup do škôlky, príchod súrodenca, odchod jedného z rodičov a iné. Tá škôlka býva najčastejšou príčinou. Hlavne pri skorom nástupe do škôlky. Pediatrička MUDr. Judita Hofhanzlová zo svojej praxi hovorí, že vhodným vekom pre nástup do škôlky sú 4 roky dieťaťa. Teda ide o zmeny v živote dieťaťa, s ktorými sa musí vysporiadať. Keď to nedokáže na emočnej úrovni, začína sa jeho problém prejavovať fyzicky. Príklad: dieťa veľa zmien, chaos a mnoho aktivít s nástupom do škôlky môže signalizovať nádchou.

6. dôvodom je reakcia dieťaťa na domácu atmosféru. Dieťa vníma všetky emócie a pocity matky. Cíti jej strach, hnev, radosť, smútok, spokojnosť, nervozitu atď. Vieme, že už v brušku dieťa vníma matkine nálady. Ja som si myslela, že tá pomyselná pupočná šnúra medzi matkou a dieťaťom pretrváva do 3 rokov dieťaťa. Podľa Osha je to však až do veku, kedy začína dieťa vnímať svoju sexualitu. Je to približne v 10-tich rokoch dieťaťa.

 

Dieťa je ako barometer domácej atmosféry. Svojím správaním a chorobou len poukazuje na ňu. Viete, že dobrá/zlá nálada sa šíri rýchlejšie ako vírus? 

newborn 659685 640

Dieťa sa chce socializovať a učí sa opakovaním. Opakuje činnosti ale aj reakcie a pocity matky. Tak ako opakuje, čo vidí vo vonkajšom svete, tak isto opakuje aj to, čo cíti vo svojom vnútornom svete. Vidí vás, ako jete sama s lyžičkou. Chce to opakovať po vás. Učí sa samé papať lyžičkou. Keď cíti hnev a nespokojnosť, taktiež reaguje ako vy. Opakuje. Dáva najavo svoju nespokojnosť. Možno je len uplakané a mrzuté. Alebo z tých emócií ochorie.

Dieťa mrzuté = matka mrzutá. Dieťa spokojné = matka spokojná.

Príklad: Rodičia sa doma sústavne hádajú. Aj keď nie pred dieťaťom. Matka je podráždená, nahnevaná. Dieťa to cíti. Má rovnaký stres ako matka. Jeho reakciou môže byť laryngitída s horúčkou. Takýmto ochorením signalizuje taký hnev, že nemôže ani hovoriť. Má strach.

 

baby 72224 640

Tak si zopakujme. Prečo môže moje dieťa ochorieť?                   

  1. Prechladnutie, prehriatie.
  2. Slabá obranyschopnosť. Spôsobené najmä antibiotikami.
  3. Očkovanie.
  4. Zdravá choroba.
  5. Reakcia na životnú situáciu. Často je to nástup do škôlky.
  6. Reakcia na domácu atmosféru. Dieťa preberá matkine emócie.

 

Ak sa dieťatku niektoré choroby sústavne opakujú, spozornite! Pozrite si bod 3, 5, 6 znova.

Aj tieto 3 dôvody vie homeopatia pomôcť vyriešiť. Teda nie len následok – chorobu, ale príčinu ochorenia. Čo spôsobí, že ochorenie sa nebude vracať. Homeopatiká dokážu ťažké kovy z vakcíny v organizme detoxikovať. A konštitučná homeopatická liečba dieťatko podporí, aby sa dokázalo vysporiadať so životnou situáciou alebo s domácou atmosferou.

Myslím si, že tých dôvodov, prečo dieťa ochorie, je aj viac. Ja píšem z vlastnej skúsenosti (mám 3 deti) a zo skúsenosti rodičov, ktorí liečia svoje deti homeopaticky.

 

Veľa zdravia želá

Homeopatka Katka

tel

facebook

 

 

multisport logo2